Hjem > Informasjonsteknologi > Hvorfor informasjonsteknologi er nyttig

Hvorfor informasjonsteknologi er nyttig

Det er mange som har sterke meninger om at flere og flere ting blir digitalisert. Dette skjønner vi godt, men vi tenker at folk ikke trenger å bekymre seg så mye som de gjør akkurat nå. I denne artikkelen skal vi gå inn på hvorfor informasjonsteknologi er nyttig for både deg og for resten av samfunnet. Vi håper at du har lyst til å lese videre!

Det gir oss mulighet til å samle data

Det å samle informasjon og data er noe som kan gjøre livet enklere for oss alle. Rett og slett fordi man har større sammenligningsgrunnlag. Når man bygger en database, som mange som jobber med informasjonsteknologi gjør, så vil man få samlet masse ulike typer informasjon. La oss si at en lege samler inn høyde og vekt på alle pasientene sine. Dette kan bli samlet i en lokal database, som gjør at de har en generell oversikt der de kan finne både gjennomsnittshøyde og gjennomsnittsvekt. Jo større databasen er, jo bedre vil man kunne analysere disse typene med data. Dette gjør også at du kan sammenligne data fra andre typer land og legekontorer som samler inn den samme informasjonen. Dette gjør at du vil kunne finne trender og ikke minst oppdage ting som du ikke nødvendigvis har oppdaget før.

Vi lærer mye

Det å samle inn denne dataen, gjør at vi lærer utrolig mye om oss selv. Dette kan brukes i forskningsprosjekter og andre typer prosjekter der man finner ut mer om oss selv. Er ikke det ganske spennende? Vi er skikkelig fan av det informasjonsteknologi har gjort for samfunnet så langt, for det er langt mer enn du tror!

Vi håper du lærte noe av denne artikkelen. Det er jo egentlig sånn at informasjonsteknologi fortsatt er i ganske tidlige faser, så det å studere eller bli interessert i det nå, gjør at du kan følge utviklingen på en helt annen måte.